دانشگاه شیراز
دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی
پایاننامه کارشناسی ارشد در رشتهی
تاریخ – ایرانشناسی
بررسی تاریخی و اجتماعی محلهی دردشت اصفهان
استاد راهنما
دکتر مصطفی ندیم
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
یکی از مباحث مهم در تاریخ اجتماعی شهرها، بررسی محلات قدیم است. اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران، از دیرباز دارای محلاتی مشخص بوده است. تعداد و وضعیت محلات اصفهان در طول تاریخ چندین بار تغییر کرده است؛ به طوری که این شهر در دورهی صفویه بیشترین تعداد محله یعنی متجاوز از چهل محله داشته است که برخی از آنها همانند یک شهر، بزرگ و معتبر بودهاند؛ اما از دورهی صفویه به بعد، به دلیل عوامل مخربی نظیر وقوع جنگهای متعدد، نزاع محلات با یکدیگر و شیوع قحطی و بیماریهای واگیردار، از تعداد محلات و آبادانی آنها کاسته شده است.
محلهی «دردشت» یکی از قدیمیترین محلات شهر اصفهان است که همواره و به خصوص در زمان دیلمیان و سلجوقیان، از لحاظ سیاسی، اقتصادی، مذهبی و آموزشی از محلات مهم این شهر محسوب میشده است. از جمله مهمترین دلایل اهمیت چند جانبهی این محله به ویژه در دوران رونق و آبادانی آن، موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد آن بوده است؛ چرا که این محله با در بر گرفتن محلهی «میدان کهنه» به عنوان مرکز ثقل اصفهان در قرون اولیهی اسلامی، در حقیقت مرکز سیاسی، مذهبی و اقتصادی اصفهان قدیم را در بر میگرفته است. از طرف دیگر، داشتن بازارچهی مستقلی موسوم به «بازارچهی دردشت» و نیز وجود «دروازهی دردشت» ـ در جانب شمالغرب این محله ـ بیش از پیش بر اهمیت این محله میافزوده است.
در این پایاننامه برآنیم تا وضعیت محلهی دردشت را در طول تاریخ و به ویژه در طول صد سال گذشته، از نظر چگونگی کالبد فضایی، حوادث تاریخی و طبقات اجتماعی مورد بررسی قرار دهیم. شیوهی جمعآوری اطلاعات در پژوهش حاضر بر پایهی دو روش کتابخانهای و میدانی استوار بوده است.
کلید واژه : اصفهان، محلهی دردشت، دروازهی دردشت، بازارچهی دردشت، میدان کهنه، بابدریه.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 828
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1