دانشگاه آزاد اسلامی
واحد تهران مرکزی
دانشکده اقتصاد و حسابداری، گروه اقتصاد
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (MA)
گرایش : علوم اقتصادی
عنوان:
تحلیل رابطه آزاد سازی تجاری و اشتغال زنان در ایران
مطالعه موردی کارگاه های بزرگ صنعتی
استاد راهنما:
دکتر علیرضا امینی
استاد مشاور:
دکتر علی اکبر خسروی نژاد
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
جهانیشدن که از آن بهعنوان فرایندی از ادغام سریع اقتصادی بین کشورها که شامل آزادسازی تجاری، جریان سرمایهگذاری و نیز تغییرات تکنولوژیکی است، یاد میکنند و آزادسازی تجاری بهعنوان مهمترین نیروی پیشبرنده جهانیشدن محسوب میگردد . در این میان، یکی از پدیدههایی که تحت تأثیر جهانیشدن قرار میگیرد بازار کار است. یکی از شاخصهای کلیدی بازار مربوط به عدم تعادلهای جنسیتی در بازار کار است که با اختلاف نرخ بیکاری زنان و مردان اندازهگیری میشود و میتواند تحت تاثیر آزادسازی تجاری قرار گیرد، لذا در این پژوهش به بررسی رابطه اثرات آزادسازی تجاری بر اشتغال زنان در کارگاههای بزرگ صنعتی پرداخته شده است. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثرات آزادسازی تجاری بر سهم اشتغال زنان در کارگاههای بزرگ صنعتی کشور و شناسایی راهکارهای افزایش اشتغال زنان است. در این پژوهش از روش اقتصاد سنجی پانل دیتا برای سالهای نمونه 85-1373 و طبقهبندی هشتگانه بر حسب کد دو رقمی ISIC (104 مشاهده) استفاده گردید و نتایج بر این موضوع که آزادسازی تجاری پنجره فرصتی برای اشتغال زنان است دلالت دارد. نتایج بدست آمده نشانگر آن است که نسبت سرمایه فیزیکی به ارزشافزوده و نسبت دستمزد زنان به مردان تاثیر منفی و نسبتهای سرمایه تحقیق و توسعه به ارزشافزوده، صادرات به ارزشافزوده و واردات به ارزشافزوده تاثیر مثبت و معناداری بر سهم اشتغال زنان داشتهاند. بهعبارت دیگر، نیروی کار زن با سرمایه تکنولوژیکی رابطه مکملی و با سرمایه فیزیکی رابطه جانشینی دارد. افزون بر این، نیروی کار زن و مرد در فعالیتهای صنعتی مکمل یکدیگر هستند.
فصل اول: کلیات
مقدمه:
آمارهای رسمی نشان میدهد که فقط 11 درصد زنان نیروی کار جامعه را تشکیل میدهند و این وضعیت طی سالهای 1335 تا 1375 تغییر چندانی نیافته است[1]. همچنین، در گزارشهای توسعه انسانی سازمان ملل نوشته شده که زنان بهره بسیار کمی را از منافع توسعه داشتهاند. گرچه نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند ولی سهم آنان در جمعیت فعال اقتصادی حدود سی درصد و در برخی از کشورها بسیار کمتر از این رقم برآورد میشود[2]. همچنین سوابق تحقیق، نشان میدهد که مسئله اشتغال دانش آموختگان طی سالهای اخیر در ایران به عنوان یکی از چالشهای اساسی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در زمره مهمترین تهدیدهای امنیت و توسعه ملی مطرح شدهاست[3].
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 652
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1