– تعریف بازاریابی رابطهای
این واژه مفهوم رسماً توسط لئونارد بری[۱] در سال ۱۹۸۳معرفی شد که آنرا بعنوان جذب ، نگهداری و افزایش روابط مشتری تعریف نمود (سین و همکاران[۲]، ۲۰۰۵). اگر چه تعاریف از لحاظ گستردگی و میزان اهمیت بسیار متنوعند ، ولی بیشتر تعاریف بازاریابی رابطه مند در ادبیات معانی مشابهی دارند . شث و پارواتیار[۳] بیان می کنند که بازاریابی رابطه مند ، فهم ، توضیح و مدیریت یک ارتباط تجاری همکارانه بین تهیه کننده و مصرف کننده است . گامسون[۴] بازاریابی رابطهمند را بعنوان یک رویه بازاریابی بر پایه روابط[۵] ، تعاملات[۶] و شبکه ها[۷] معرفی می کند (گرونروس[۸]، ۱۹۸۹). همچنین از دیدگاه کاتلر ، بازاریابی رابطهای عبارت از ایجاد، حفظ و مدیریت رابطه قوی با مشتریان و سایر گروه های ذی نفع می باشد (کاتلر و آرمسترانگ،۲۰۰۲).کرام[۹] ، بازاریابی رابطه ای را بعنوان کاربرد پایدار به روز نمودن[۱۰] دانش و آگاهی از مشتریان شخصی ، برای طراحی محصول و خدمت ، که باعث ایجاد ارتباط تعاملی به واسطه توسعه رابطه مستمردر بلندمدت میشود که برای طرفین سودمند میباشد. در موارد عمومیتر ، تعریف گرونروس از دیدگاه رابطهمدار بازاریابی (بازاریابی رابطه ای) می تواند یک تعریف کلی ارائه دهد بطوریکه هدف بازاریابی عبارتست از ایجاد ، حفظ و تقویت روابط با مشتری، به گونه ای که اهداف هر دو طرف درگیر در معامله از طریق مبادلات متقابل و تامین تعهدات تحقق یابد. گرونروس تعیین نمود که روابط مشتریان سنگ بنای بازاریابی[۱۱] میباشد، بخصوص در جاییکه اهداف طرفین درگیر در معامله به واسطه مبادلات مستمر و توسط ساخت و توسعه روابط برآورده میشود (رابینسون و جکسون[۱۲]، ).
بر اساس بیشتر تعاریف ارائه شده از صاحبنظران یک نظر کلی وجود دارد مبنی بر اینکه بازاریابی رابطهمند به ایجاد روابط بلندمدت و متقابل با افراد و سازمانها وگروه های ذینفع اشاره میکند و اساس آن برقراری ارتباطات مطلوب و مؤثر به منظور حفظ و نگهداری آنها میباشد و در بین گروه های ذی نفع، مشتری مهمترین بوده و بازاریابی رابطهمند مشتری را به دیده یک دارایی که هرگز مستهلک نمیشود مینگرد. بازاریابی رابطهمند میخواهد چنان روابطی با مشتریان بازار هدف ایجاد کند که مجدداً در آینده از او خرید کنند و دیگران را نیز به این کار ترغیب نمایند و هدف اساسی این است که مشتریان بیشتری را حفظ کرده و مشتریان کمتری را از دست بدهند (سالاری، ۱۳۸۸).
بازاریابی رابطهای مفهومی است که در موضوعات بازاریابی خدمات و بازاریابی صنعتی ریشه دارد (لیندگرین و همکاران[۱۳]،۲۰۰۴). در بازاریابی تأکید فراوانی بر جذب مشتریان جدید وجود دارد. اما سازمانهایی که به خوبی اداره می شوند، سخت تلاش میکنند تا مشتریان موجود خود را حفظ کرده، سطح مصارف آنها را بالا ببرند (دوبیسی، ۲۰۰۳).
بازاریابی رابطهای شامل فعالیتهایی است که در راستای توسعه ارتباطات طولانی مدت و مقرون به صرفه بین سازمانها و مشتریان آنها، به منظور ایجاد سود متقابل برای هر دو طرف انجام میگیرد. سازمانهای خدماتی میتوانند از راهبردهای مختلفی برای حفظ و بالا بردن سطح روابط استفاده کنند. اساسیترین این راهبردها عبارتند از: رفتار منصفانه با مشتریان، افزایش عرضه مزایای اضافی خدمات و منحصر به فرد تلقی کردن هر مشتری که بیان ” مشتری پسندسازی انبوه[۱۴] ” است (بری و پراسرمان[۱۵]،۱۹۹۱).
لزوماً رابطه با تمام مشتریان موجود، ارزش حفظ کردن را ندارد. برخی از مشتریان با رویکردهای سازمان همخوانی ندارد. ممکن است تجزیه و تحلیلهای دقیق نشان دهد که بسیاری از روابط، دیگر برای سازمان سودمند نمیباشند، زیرا هزینه حفظ این روابط بیش از درآمدی است که ایجاد میکند. یک رابطه ارزشمند، رابطهای است که مشتری در آن ارزشی را به دست میآورد؛ زیرا منافع دریافت شده از تحویل خدمات، به میزان قابل ملاحظهای از هزینههای مربوط به کسب آن فراتر میرود. رابطه ارزشمند برای یک سازمان رابطهای است که در آن، منافع خدمت به مشتری از منافع مالی فراتر میرود، و منافع معنوی، اعم از کسب دانش و لذت از خدمت به مشتری را شامل میشود (ماهر و همکاران[۱۶]، ۲۰۱۱).
[۱]-Leonard Berry
[۲]-Sin and et al
[۳]-Sheth & Parvatiyar
[۴]-Gummesson
[۵]-Relationships
[۶]-Interactions
[۷]-Networks
[۸]-Gronroos
[۹]-Cram
[۱۰]-Up-to-date
[۱۱]-Cornerstone of Marketing
[۱۲]-Robinson, Jackson
[۱۳]-Lind green and et al
[۱۴]– Mass Customization
[۱۵]-Berry and Parasuraman
[۱۶]– Maher and et al
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 573
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1