دانشگاه شیراز
سمینار ویژه کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات
عنوان:
بررسی شبکه های بدنی بیسیم برای کاربردهای پزشکی
استاد درس:
دکتر رضا جاویدان
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده:
پیشرفتهای جدید در زمینه های مدار های مجتمع، ارتباط بیسیم، تکنولوژیهای نیمه هادی و علم کوچک سازی باعث رشد شبکه حسگر در کاربرد وسیعی از جمله پزشکی و سازمان بهداشت و درمان شده است. از طرفی دیگر افزایش بیماریها و هزینه های درمانی ناشی از آن سبب پیدایش تکنیکهایی برای حل این مشکلات شده است. یکی از این تکنیکها به کارگیری شبکه های بیسیم بدنی میباشد. انتظار میرودWBAN انقلابی در نظارتهای سلامتی انسانها به وجود آورد. اما این تکنولوژی در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد. در این سمینار خلاصهای از شبکه های بدنی بیسیم ارائه شده است که شامل کاربردها، مزایا و معماری WBAN میباشد. سپس امنیت در شبکههای بدنی بیسیم که شامل سه مرحله رمزنگاری، احراز هویت و تشخیص صحیح خطای انتقال را بیان کرده و تهدیدات امنیتی و انواع حملات در WBAN بررسی میشوند و چالشهای موجود در WBAN مورد مطالعه قرار میگیرد. علاوه بر آن استانداردهای 802.15.6 که برای شبکه های WBAN به کار میرود، مورد مرور و دو قسمت اصلی آن شامل لایه فیزیکی، لایه دسترسی کنترل رسانه(MAC) مورد بحث قرار میگیرد. از جمله نتایج این تحقیق این است که ما مشاهده کردیم این است که با وجود اینکه توپولوژی ستاره به طور طبیعی برای این شبکه ها به کار میرود نشان داده شد که این توپولوژی از لحاظ مصرف انرژی و برقراری ارتباط مطمئن چندان کارا نیست و در عوض توپولوژی چند پرشی عملکرد بهتری دارد.
1- مقدمه
امروزه بحث سیستمهای کنترل و نظارت از راه دور یکی از مباحث پر چالش در زمینه علوم الکترونیک و کامپیوتر میباشد. لذا تحقیقات در هر زمانی به دنبال راهحلی میباشد تا شرایط خاص و انتظارات مدنظر را پاسخ دهد؛ در شرایط و کیفیت کاری یکسان هر چه نسبت هزینه به کارائی پائینتر باشد، همان قدر محبوبیت آن شیوه بالاتر خواهد رفت. برای آگاهی از تغییرات محیط اطراف و یا وضعیت هر مجموعه نیازمند یکسری تجهیزاتی هستیم که بعنوان حسگر[1] شناخته می شوند و اینها تغییرات مدنظر(تغییرات فیزیکی یا شیمیائی) را در قالب یک پاسخ، به منظور اندازهگیری میزان تغییرات و یا وجود آن، ارائه میدهند. پس از جمعآوری اطلاعات مورد نیاز میتوان سایر عملیات را بر اساس پاسخ ارائه شده انجام داد.
پیشرفتهای اخیر در زمینه الکترونیک و مخابرات بیسیم باعث شده بتوانیم گرههای حسگر چندکاره، با توان مصرفی پایین و هزینه کم داشته باشیم که از نظر اندازه خیلی کوچک هستند و برای مسافتهای کوتاه میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند. این گرههای حسگر کوچک طبق نظریه شبکههای حسگر، دارای تجهیزات حس کردن، پردازش دادهها و مخابره آنها و همچنین منابع انرژی می باشند. تفاوت اصلی شبکههای حسگر با سایر شبکهها در ماهیت داده –محور و همچنین منابع انرژی و پردازشی بسیار محدود در آنهاست که موجب شده تا روشهای مطرح شده جهت انتقال دادهها در سایر شبکه ها و حتی شبکه هایی که تا حد زیادی ساختاری مشابه شبکههای حسگر دارند (مانند شبکههای موردی)، در این شبکهها قابل استفاده نباشند. روند توسعه این شبکهها در حدی است که مطمئنا این شبکهها در آینده نزدیک، نقش مهمی را در زندگی روزمره ما ایفا خواهند کرد. از جمله کاربرد هایی که در حال حاضر برای شبکه حسگر مطرح میشود در زمینه پزشکی میباشد. با تولید حسگرهایی با توانایی اندازهگیری دقیق و سریع علائم حیاتی بدن، میتوان انتظار استفاده بیش از پیش شبکههای حسگر بیسیم برای ارائه بهتر خدمات درمانی به بیماران و آسیبدیدگان در سوانح مختلف را داشت. تلاشهای کنونی در جهت نیل به سیستمی است که به صورت خودکار علائم حیاط بدن را اندازهگیری کرده و در صورت لزوم آن را به پزشک ارائه دهد که اینگونه از سیستمها به نام سیستمهای نظارت بر سلامت بیمار [2] شناخته میشوند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 687
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1