۷تصمیمگیری سازمانی
تصمیمها در سراسر سازمانها اتخاذ میشوند. موضوعات بحثانگیزی نظیر محصولات جدید، فناوریهای جدید، استراتژی قیمتگذاری، مکان جغرافیائی تسهیلات، بازسازی یا تأکیدی نو بر ارزشهای فرهنگی، همگی متکی بر فرآیندهای تصمیمگیریاند. تصمیمها از همه نوع و با هر حجم، سازمانها را شکل میدهند.
لذا میشود سازمانها را به عنوان کانونی برای فعالیت تصمیمگیری در نظر گرفت. به این تئوری، تئوری تصمیمگیری سازمانی میگویند.
زمانی که نظریهپردازان سازمان از تصمیمگیری سازمانی سخن میگویند، به انواع فرآیندهای تصمیمگیری اشاره دارند که در همه سطوح و نیز کلیه واحدهای سازمانی اتخاذ میشوند. در بیشتر سازمانهای سنتی، فرآیند تصمیمگیری تخصصی است. مدیریت عالی بر تصمیمگیری استراتژیک، مدیران میانی بر تصمیمهای مربوط به چیدمان ساختاری داخلی و هماهنگی میان واحدها متمرکز بوده و مدیران سطح پائینتر، مسئولیت تصمیمگیری در مورد فعالیتهای روزانه درون واحدها را بر عهده دارند.
در مقابل تصمیمات عملیاتی، تصمیمات استراتژیک وجود دارد. تصمیمگیری استراتژیک به راهکارهای انتخابی گفته میشود که بر روی فاکتورهای کلیدی که موفقیت سازمان تعیین میکند، تأثیر میگذارد (لغت نامه اکسفورد)[۱].
۲-۸ رفتارهای سیاسی
سازمانها، جامعه امروزی را تشکیل میدهند، بخش عمده زندگی ما در سازمانها و یا در ارتباط با سازمانها سپری میشود؛ در یکی کار میکنیم و همزمان از تولیدات و خدمات سازمانهای دیگر استفاده مینمائیم. هر سازمان، با انجام دادن وظایف مختلف، هدفهای متفاوتی را برای جامعه و مردم محقق میکنند. اهمیت سازمانها بهحدی است که حتی گردش امور زندگی تا حد زیادی وابسته به عملکرد و پیشرفت آنهاست. چالزپرو از دانشمندان مدیریت در این مورد بیان میدارد که سازمانها پدیده کلیدی جوامع امروزی هستند، زیرا تأثیر مستقیم بر روی نهادهای اجتماعی، سیاستها، اقتصاد و حتی قوانین و خانوادهها دارند.
در سازمانها مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی نقش بسزائی در عملکرد کارکنان دارد، بهطوری که نیروی انسانی عامل استراتژیک برای عملکرد سازمانها در نظر گرفته میشود و مدیریت بر نیروی انسانی و گروههای سازمانی مهمترین عامل موثر بر افزایش بهرهوری است. تا کنون سازمان ها، گونههای متفاوتی مورد ملاحظه قرار گرفتهاند که از جمله مهمترین آنها دو روش عقلانی و سیاسی میباشد. براساس نگرش عقلانی،سازمان برای دستیابی به هدفهای روشن و مشخص تلاش میکند و برای تصمیمگیری، راهحلهای گوناگون را شناسائی کرده و بهترین آنها را انتخاب مینماید. اما بر مبنای نگرش سیاسی، سازمان از ائتلافهای به وجود آمدهاست که از نظر هدفها با هم توافق ندارند. در این الگو سازمان عبارت است از گروههائی که دارای منافع، هدفها و ارزشهای جداگانه و مخصوص به خود میباشند. الگوی عقلائی بیشتر مناسب سازمانهائی است که در محیط باثبات قرار گرفته و اهداف و راه رسیدن به آنها مشخص و روشن میباشد. الگوی سیاسی نیز مناسب سازمانهائی با شرایط عدم اطمینان و شرایطی است که افراد در موارد متعدد با هم اختلاف نظر دارند. از آنجائی که شرایط بسیاری از سازمانهای امروزی، نامطمئن و پیچیده میباشد، مدیران از الگوی سیاسی بیشتری استفاده میکنند (زارعیمتین، ۱۳۸۱ ،صص.۵۸-۲۷).
[۱].Compact Oxford Dictionary
سوالات یا اهداف پایان نامه :
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژیک و تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت و ۲- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرایند تصمیمگیری با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت میباشد.
اهداف فرعی این پژوهش عبارتند از:
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1