۳تصمیمگیری باز
مدل باز تصمیمگیری با استفاده از تئوری عمومی سیستمها بنا شدهاست. در این مدل، رابطه ای دوطرفه میان سیستم تصمیمگیری در سازمان و محیط پیشبینی شدهاست. بعبارت دیگر، در این مدل، محیط و تمامی عوامل محیطی موجود در آن، سیستم تصمیمگیری را تحت تاثیر قرار میدهد و تصمیمگیری نیز به نوبه خود محیط را تحت تاثیر قرار میدهد. در این مدل، چهره واقعیتری از تصمیم گیرنده ترسیم میشود. زیرا او موجودی جدا و مستقل از محیط تصمیمگیری به شمار نیامده است. همچنین شخصیت تصمیمگیر از جمله عوامل مهمی دانسته شدهاست که تصمیمگیری را تحت تاثیر قرار می دهد.
منظور از مدل باز تصمیمگیری ، ارائه مدلی عملی برای تصمیمگیری می باشد. در مدل باز ، دیگر فرض نیست که تصمیم گیرنده تمام اطلاعات لازم برای تصمیمگیری را در اختیار دارد، دیگر فرض نیست که تصمیمگیری او همیشه بر اساس منطق و استدلالی خطا ناپذیر اتخاذ می شود، و دیگر فرض نیست که همیشه در اثر هر تصمیمی که او میگیرد، بهترین نتایج عاید میگردد. همچنین، تصمیم گیرنده، و بخصوص منافع، انگیزه و اهداف او، عاملی مهم در نوع تصمیمگیری های او بشمار آمده است. بنابر این، شخص تصمیم گیرنده، استعداد او برای آموختن از تجربیات و همچنین توانائی او در هماهنگ سازی خود با محیط، از جمله عواملی دانسته شدهاست که در تصمیمگیری موثر خواهد بود.
نوع تصمیمگیری دیگری نیز وجود دارد و آن تصمیمگیری راهبردی و تصمیمگیری روزمره و جاری است. سازمانها از زمانهای قدیم تا کنون همواره مسیر پیچیده شدن را طی کردهاند. ابتدا به دلیل سادگی ماهیت فعالیت سازمانها و نبود رقابت شدید در بازارها، نیازی به تفکر بلندمدت یا راهبردی نبودهاست. اما با گذشت زمان و تشدید رقابت و میزان پیچیدگی معلوم شد که دیگر نمیتوان همانند گذشته، بدون دور اندیشی و بررسیهای علمی، چشماندازی کامل از عملکرد سازمان ترسیم کرد. در نتیجه برای پیروزی در رقابت فشرده؛ باید با استفاده بهینه از علم و دانش، عملکرد قویتری را ارائه کرد و به این هدف سازمانی دست یافت. از این رو، اهمیت اتخاذ تدابیر و تصمیمات راهبردی به عنوان بخشی از برنامهریزی راهبردی مطرح و مورد تأکید قرار گرفت. جدول ۱-۲ مهمترین رویکردهای تصمیمگیری را در قالب سه مدل نشان میدهد (الوانی، ۱۳۸۳ ،ص.۱۷۶). مدل اول، مدل عقلائی و تعدیلشده، مدل دوم مدل سیاسی و مبتنی بر قدرت و مدل سوم، مدل آشفته و بینظم است.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژیک و تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت و ۲- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرایند تصمیمگیری با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت میباشد.
اهداف فرعی این پژوهش عبارتند از:
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 467
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0