۲ تقسیم درصدی از سود ثابت (سیاست تقسیم سود متغیر)
تعدادی از شرکتها همه ساله درصد معینی از سود خودشان را بین سهامداران توزیع میکنند. چنین سیاستی باعث خواهد شد که سود پرداختی به سهامداران همراه با نوسانات سود خالص تغییر میکند. به عنوان مثال شرکت همیشه ۴۰% از سود هر سهم را تقسیم میکند. این سیاست به شرکت این اطمینان را خواهد داد که کسر منابع مالی یا مازاد منابع مالی ناشی از تقسیم سود ثابت را نداشته باشد. این روش به این دلیل که میزان سود تقسیمی، متغیر و نامعلوم میشود، مخصوصاً برای سهامدارانی که متکی به دریافت سود هستند روش خوشایندی نیست.
۲-۱-۳-۱-۳ سیاست تقسیم سود ثابت به علاوه حاشیه متغیر
در این سیاست یک مبلغ معمولاً پایین را به طور دائم به سهامداران پرداخت میکنند و با افزایش یا کاهش سود، درصدی را به آن اضافه میکنند. در سالهایی که سودآوری خوب بوده شرکت مبلغ اضافه را پرداخت و در سالهایی که سوداوری خوب نبوده یا شرکت به منابع مالی نیاز دارد مبلغ اضافه را پرداخت نمیکند.
۲-۱-۳-۱-۴ سیاست تقسیم سود مازاد
یک سیاست بسیار متداول برای پرداخت سود سهام که بر تئوری ارزانتر بودن تأمین مالی داخلی از تأمین مالی از منابع خارجی مبتنی است، سیاست سود سهام مازاد نام دارد. بسیاری از شرکتهای سهامی در ارتباط با پرداخت سود سهام، از سیاست مزبور پیروی میکنند.
در این سیاست، شرکت ابتدا کلیه نیازهای مالی و سرمایهگذاری خود را از سود سال کسر میکند، هر چه قدر سود علاوه بر نیازهای مالی و سرمایهگذاری شرکت باقی ماند بین سهامداران عادی توزیع میشود. به سود مازادی که در شرکت باقی میماند جریانات نقد آزاد نیز میگویند.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- آیا تغییر سود تقسیمی بر بازده غیر عادی سهام مؤثر است؟
- عوامل مؤثر بر رابطه بین سود تقسیمی و بازده غیر عادی سهام چه هستند؟
- آیا واکنش بازار به تغییر سود تقسیمی با گذشت زمان کم میشود؟
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
بررسی محتوای اطلاعاتی سود تقسیمی و عوامل مؤثر بر واکنش بازار به افزایش سود تقسیمی در بورس اوراق بهادار تهران
با فرمت ورد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 1171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0