دانشگاه فردوسی مشهد
پردیس بینالملل
دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی
گروه تاریخ
پایاننامه کارشناسی ارشد
عنوان:
روابط صوفیان گنابادی با دربار پهلوی دوم
استاد راهنما:
دکتر هادی وکیلی
استاد مشاور:
دکتر مریم معزّی
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
تصوف در قرن دوم هجری و پس از آن که عدهای برای در امان ماندن از آلودگیهای دنیوی، حالت انزوا و گوشه نشینی به خود گرفتند، با استفاده از اندیشهها و آداب و سنتهای رایج دیگر ادیان در جامعه مسلمانان بویژه اهل سنت شکل گرفت. البته مشکلات و سختیهای روزگار هم از عوامل گرایش مردم به صوفیگری میباشد. حمایتهای حاکمان از صوفیان و بویژه اقطاب صوفیه را بایستی ناشی از اهداف سیاسی و عقیدتی دانست که البته جایگاه معنوی آنان را در نزد حاکمان ارتقاء می داد. تصوف به جای حفظ معنویت و جایگاه خویش بتدریج با ارتباط با سران حکومتها، درباریان و برخی از گروههای سیاسی بخصوص در قرن اخیر با تشکلهایی مانند انجمن اخوت و فراماسونری در آمیخت و به حکومت و اشراف نزدیگ گردید، به طوری که گاه با بیگانگان هم ارتباطی پیدا کرد.
در میان فرق صوفیه رایج در ایران، سلسله نعمت اللهی علیشاهی یا نعمت اللهی گنابادی بیشترین پیروان و نفوذ را در بین طبقات مختلف دارند. اقطاب نعمت اللهی گنابادی از یکسو مراودات زیادی با دربار پهلوی داشتند و از دیگر سو تلاش می کردند با علما و مراجع مرتبط باشند. بررسی روابط دوسویه این فرقه و رژیم پهلوی موضوع اصلی این نوشتار است.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 709
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1