نوشته شده توسط : admin

۲ـ۲ـ تعریف تاب­آوری

تاب­آوری[۱] به وسیله­ی پاسخ فرد به حوادث استرس زای زندگی و یا مواجهه­ی مستمر با استرس (مثل جنگ و بهره­کشی جنسی) مشخص می­شود. تاب آوری عاملی است که به افراد در مواجه و سازگاری با شرایط سخت و استرس­زای زندگی کمک می کند و آنها را در برابر اختلالات روانی و مشکلات زندگی محافظت می­کند

گارمزی و ماستن (۱۹۹۱ (تاب­آوری را فرایند یا توانایی سازگاری موفقیت­آمیز به رغم شرایط چالش انگیز و تهدیدکننده تعریف کرده اند.

والر (۲۰۰۰) اظهار می­دارد تاب­آوری صرفاً به سازگاری و تطابق سازنده و مثبت در برخورد با مشکلات و گرفتاری­ها اطلاق شده است.

به طور کلی واژه تاب­آوری به عوامل و فرایندهایی اطلاق می­شود که خط سیر رشدی را از خطر به رفتارهای مشکل­زا وآسیب روان­شناختی قطع کرده و به رغم وجود شرایط ناگوار به پیامدهای سازگارانه منتهی می­گردد.

تاب­آوری نوعی مصون­سازی در برابر مشکلات روانی اجتماعی بوده و کارکرد مثبت زندگی را افزایش می­دهد. ورنر و اسمیت (۱۹۹۲) اظهار می­دارند تاب­آوری می­تواند با افزایش مهارت­های اجتماعی تقویت گردد. مهارت­هایی از قبیل بر قراری ارتباط، مهارت­های رهبری، حل مسأله، مدیریت منابع، توانایی رفع موانع موفقیت و توانایی برنامه­ریزی

[۱]– resiliency

 

متن کامل پایان نامه





لینک بالا اشتباه است

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

       
:: بازدید از این مطلب : 379
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 8 مرداد 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: