۱-۱-۱-۱ شبکه جادهای کشور
باگذشت سالیان متمادی و پیشرفت فنّاوری ارتباطات هنوز هم جاده از جایگاه بالایی برخوردار است، بهطوری که راههای هر کشور بهمنزله شریانها و شاهرگهای حیاتی آن بهحساب میآید. وجود راه باعث پویایی و تحرک هر منطقه میشود و این تحرک بهنوبه خود باعث توسعه و بهبود اقتصادی میشود.
در سال ۱۳۹۲ طول جادههای کشور ۸۵۶۲۳ کیلومتر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۱ افزایش پیدا کرده است. راههای موجود در کشور شامل آزاد راهها ، بزرگ راهها ، راه اصلی ، فرعی و درون شهری را میباشد.جدول (۲-۳) بیانگر انواع راههای تحت حوزههای استحفاظی وزارت در سطح کشور میباشد
در آمار منتشر شده توسط سازمان راهداری کشور در سال ۱۳۹۲ طول راههای شریانی کشور ۳۴۶۳۳ کیلومتر و طول راههای ترانزیتی کشور ۲۴۰۳۳ کیلومتر میباشد. در شکل (۲-۲) نقشه راههای جادهای کشور
ایران و پایانههای مرزی نیز مشخص شده است؛ که در ادامه به فعالترین پایانههای مرزی پرداخته میشود.
در برنامه توسعه حملونقل کشوری، ترانزیت محوری بر پایهی جادهای بنا نهاده شده است در نتیجه با توجه جادههای موجود، جادههای ایران از رشد نسبت قابل قبولی برخوردار بوده است به همین جهت است بیشتر حجم ترانزیت در جادههای کشور صورت میگیرد نه با راه آهن که دارای مزیتهای بسیاری نسبت به جاده دارد که در بخشهای بعدی به آن پرداخته میشود.
۱-۱-۱-۱ ناوگان حملونقل جادهای
تعداد ناوگان عمومی باری شناسایی شده در سطح کشور بالغ بر ۳۹۵ هزار دستگاه در سال ۱۳۹۲ میباشد (۲۵۵ هزار دستگاه بارگیر ثابت و ۱۴۱ هزار دستگاه بارگیر غیرثابت) که در سطح کشور به حملونقل کالا از طریق جاده مشغول میباشند؛ اما با توجه به گزارش آمار عملکرد جاده ه ای کشور، در پایان سال ۱۳۹۲ تعداد ۲۸۸۸۷۸ کامیونهای حامل کالاهای صادراتی از مرزهای جادهای ایران تردد کردهاند. (سازمان راهداری حمل و نقل جاده ای, ۱۳۹۲)
متوسط عمر ناوگان باری عمومی جادهای در سطح کشور در حدود ۱۷٫۴ سال تخمین زده شده است که بیشترین فراوانی ناوگان مربوط به طول عمر ۶ تا ۱۰ سال میباشد.
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 418
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1